Tarihçe

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 17 Şubat 1981 tarihinde Prof. Dr. Hakkı Oranç tarafından kurulmuş ve aynı yıl lisansüstü eğitimine, 1982 yılında da lisans eğitimine başlamıştır. Lisansüstü programı 1987, lisans programı ise 1993 yılından bu yana İngilizcedir. Yedi anabilim dalı etrafında örgütlenmiş olan bölümün amacı, endüstri ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayan teorik ve uygulamalı alanlarda yaratıcı elektrik- elektronik mühendisleri yetiştirmektir. Bölüm, iletişim, kontrol, mikroelektronik, enerji sistemleri ve biyomedikal sistemler ana bilim dallarında alanlarında 11 laboratuvarla 700’ün üzerinde öğrenciye hizmet vermektedir. Kurulduğu tarhiten bu yana temel mühendislik becerilerine ek olarak mezunlarına bağımsız araştırma yapma, proje ekibinin bir parçası olarak araştırma ve geliştirme projelerine katılma ve araştırma çalışmalarının sonuçlarını yaymak için gerekli becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Bölüm 2007 yılından itibaren kesintisiz olarak Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiştir. Bu akreditasyon sayesinde mezunlarımızın diploması 2011 yılından beri Washington Accord üzerinden uluslararası düzeyde tanınmakta ve 2013 yılından beri de Avrupa Birliği’nde resmi olarak tanınmasını sağlayan EURO-ACE etiketi taşınmaktadır.