DEHA'yı Tanıyın

Sürdürülebilir bir dünya için insansız hava araçları üretiyoruz...

Tamamı Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından oluşan takımımız DEHA "İnsansız Hava Araçları" üretmektedir. Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Serkan Günel ve ekip üyeleriyle birlikte sistematik bir çalışmayla planlanan süreçte zamanı ve kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak İzmir’in akademik anlamda ilk otonom hava aracını üretmiştir.
2016 yılında DEHA adıyla bir ekip olarak başlayan projemiz, 2018 – 2019 döneminin başlamasıyla birlikte DEÜMF Uzay ve Hava Araçları adı altında bir topluluk olmuştur. Topluluğumuzun içerisinde DEHA, Dokuz Eylül Üniversite Mühendislik Fakültesi'nin çeşitli kollarından lisans öğrencilerinin tamamen gönüllü olarak bir araya gelip mühendislik uygulamaları yaptığı ve yerli ve özgün İHA üretim hedefine doğru adım adım ilerleyen bir çekirdek ekiptir.

DEHA, kendi içerisinde iş tanımları farklı 4 alt ekibin birbirleriyle senkronize çalışmasının sonucu olarak kuruluşundan bu yana birçok elektronik ve mekanik ürün ortaya çıkarmış, bu ürünleri tasarlanan İnsansız Hava Araçlarına entegre edebilmiştir. Bu ürünlere Rotasyonel Test Düzeneği, Akım Modülleri, Güç Dağıtım Kartı gibi örnekler verilebilir.

image

Ekibimiz üretmekte ve geliştirmekte olduğu parçaları birleştirerek ortaya çıkardığı araçları çeşitli platformlarda sunmuştur.

• TÜBİTAK Uluslarası İHA Yarışları 2017
  • Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Fuarı 2017
  • TÜBİTAK Uluslarası İHA Yarışları 2018
DEHA Ekibi, İnsansız Hava Araçları hedeflerini gerçekleştirme süreci boyunca, ülkemizin teknolojisini ve mühendisliğini bir üst noktaya taşıyabilmeyi hedeflemektedir.

Ekibimiz

Ekip Danışmanlarımız